Quantcast

Responsables d'Andorra Telecom contacten dos fabricants de mòbils per 'The Cloud'

Responsables d'Andorra Telecom han visitat aquest dijous dos fabricants de telefonia mòbil per presentar-los l'edifici 'The Cloud'. De fet, tal com ha comentat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, des de la companyia ja s'han reiniciat els contactes per mirar d'ocupar els espais de l'edifici un cop s'ha acordat licitar l'enderrocament de l'edifici. Torres ha confirmat que aquests treballs per derruir l'edifici actual han d'estar acabats a finals d'any i que al març del 2018 es licitaran els treballs per a l'estructura de l'edifici amb la voluntat que a finals del 2020 aquesta infraestructura estigui acabada. Pel que fa al cost, ha destacat que l'estimat és de 39,1 milions. Torres ha concretat aquests detalls arran d'una pregunta del conseller de Liberals d'Andorra Josep Majoral que ha lamentat que el pla de viabilitat sigui incomplert i ha exigit que se sigui rigorós en la construcció de 'The Cloud'.

Torres ha concretat que ara com ara hi ha un nou pla de viabilitat molt més detallat i ha negat que hi hagi hagut dubtes sobre el projecte, tal com ha manifestat la consellera del PS, Rosa Gili, sinó que el que s'ha volgut és que sigui rendible. Així, ha destacat que “una cosa és tenir dubtes i altra voler fer bé les coses”. Pel que fa a la rendibilitat ha destacat que serà del 4% i també ha concretat que la comissió que es crearà per gestionar 'The Cloud' no tindrà cap cost i que estarà integrat, en gran part, per membres d'Andorra Telecom.

Pel que fa a la utilització de la parcel·la mentre no es construeix, ha manifestat que no serà possible ja que l'espai serà necessari per fer la separativa dels materials procedents del desmunt.

Recinte multifuncionalD'altra banda, durant la sessió de preguntes d'aquest dijous també s'ha parlat sobre el projecte de creació d'un recinte multifuncional. El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha explicat que ja tenen part dels estudis que en determinen el cost, i ha anunciat que, abans de prendre la decisió final, el Govern ha optat per llançar un concurs d'idees per poder determinar les característiques de l'equipament i els fons de finançament. Camp també ha avançat que tenen en estudi dos terrenys com a possible ubicació, tots dos de cessió obligatòria per tal que no els suposi un cost, i amb una superfície d'entre 6.000 i 8.000 metres quadrats.

Pel que fa al projecte per fer espectacles de llum, so i aigua al riu Valira, el ministre ha indicat que actualment s'està avaluant si es manté la partida plurianual ja prevista per a l'any vinent o no.

El titular d'Ordenament Territorial també ha manifestat que en breu es reprendran els treballs de construcció de la voravia entre la sortida dels Dos Valires i la Bartra, després que ja s'hagi arribat a un acord amb un particular que ha de permetre construir els 30 metres que falten. El conseller liberal Ferran Costa ha retret al Govern la manca de previsió ja que abans de fer les obres calia haver-ho tingut tot enllestit, a la qual cosa Torres li ha respost que sempre pot haver imprevistos.

Sobre els canvis en l'oferta televisiva d'Andorra Telecom, una pregunta que havia formulat la consellera del PS, Rosa Gili, el ministre d'Ordenament Territorial ha destacat que l'augment de cost que havia aplicat Movistar+ ara fa dos anys no s'havia repercutit però que arribat un moment es va decidir, arran de l'increment de preus, repercutir-lo en els productes.

Agència del medicamentA l'últim i pel que fa al suport d'Andorra a la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament, el titular de Salut, Carles Álvarez, ha dit que Andorra no forma part de la Unió Europea i que, per tant, no participa en les votacions però que tenir un organisme d'aquesta magnitud prop d'Andorra pot aportar molts beneficis. El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha lamentat que en aquest afer s'hagi trencat l'equilibri ja que també hi opta a aquesta agència Lille. Álvarez ha respost que vagi on vagi aquesta agència se n'alegrarani ha reiterat el que suposaria tenir l'agència a Barcelona. En la respista també ha concretat que l'any que ve s'entraran a tràmit parlamentari les lleis del medicament i de les professions sanitàries.