Quantcast

Vanessa Zamora: "Ja no son tan ingènua"

Ahir parlàvem amb Penny Necklace . Avui parlem amb Vanessa Zamora. Actuaran juntes en tan sols unes hores. La sala El Sol serà testimoni excepcional d'un xou peculiar i diferent.

Les dues apostes són arriscades i atractives. Vanessa, igual que Penny, també ho sap. En tan sols un parell d'anys ha evolucionat i crescut com a artista, veient el seu futur lliure i tolerant davant de possibles sons que apareguin en les seves composicions. No es posa barreres. Crea i crea amb l'únic afany de sentir-se bé amb si mateixa en cada moment.

El seu últim single dista molt de l'anterior. Ha passat de la cançó d'autor melòdica al pop més psicodèlic . "Volia fer alguna cosa diferent amb el so" , ens explica en parlar de com va començar aquest canvi.

"Vaig obrir Garatge Band ia través d'una base li vaig ficar molts < b> pianos i sintetitzadors . Volia fer alguna cosa molt psicodèlic ", afirma l'explicar-nos el perquè d'un gir que " ha estat molt radical, però també molt natural ".

Amb el pas dels anys, Vanessa ha guanyat personalitat. Ella mateixa diu que ja no sona tan ingènua. Ha deixat enrere la tristesa i es mostra més radiant.
"Ara sóc molt més festiva" , ens explica en realitzar un petit exercici sinestèsic com faria Penny. Relacionant els seus temes amb colors, confessa que "el primer disc em sembla més apagat, amb tons més sípia" , mentre que el futur es presenta més optimista .

Hblas molt (2017) presenta l'estil que imperarà a Tornaluna , el seu pròxim disc. El single d'avançament serveix com a perfecta presentació d'un àlbum de nou temes que ens regalarà una nova versió de l'artista mexicana. "Els éssers humans som com la lluna: brillem i som bells , però tenim diferents fases i anem canviant" , comenta en parlar de la seva < b> transformació i del títol del disc.

és sabut per tots que després d'una fase lunar ve una altra i que el procés és cíclic. Això implica que els canvis no cessen i que pot ser que el següent no sigui igual que l'anterior. Davant d'això, Vanessa segueix mostrant una actitud aperturista.

"No vull trobar el meu so" , diu ben clar. "No em vull tancar portes ni que la gent identifiqui el meu so d'una sola manera. Vull ser un artista eclèctic ".
L'enunciat és clar. Ens fem una lleugera idea del que podrà ser Tornaluna , però no podem imaginar el que serà la cursa de Vanessa a llarg termini. És pura incògnita i això, atrau.

Diu ser egoista, però en realitat és sincera . "No vull caure bé. Vull fer música i si els agrada, genial" , comenta. La seva música té només una finalitat; produeix al voltant d'un sol estigma i ho diu sense pèls a la llengua.

"El que vull és sentir-me satisfeta " .