Quantcast

El Banc d'Espanya reconeix que hi ha risc econòmic davant les tensions polítiques a Catalunya

"Les tensions polítiques a Catalunya podrien afectar eventualment a la confiança dels agents i les seves decisions de despesa i condicions de finançament". Amb aquesta frase recollida en el butlletí trimestral del Banc d'Espanya, l'organisme ha reconegut per primera vegada l'existència d'un risc real davant el desafiament secessionista, que podria afectar el creixement i al consum.

Això sí, el director general d'Economia i Estadística del BdE, Pablo Hernández de Cos, la previsió de creixement econòmic per a aquest any no incorpora cap efecte negatiu relacionat amb la qüestió catalana.

La notícia arriba en ple compte enrere per a la consulta il·legal prevista per a l'1 d'octubre, i només dos dies després que el major banc dels EUA, JP Morgan, desaconsellés invertir a Espanya i recomanés als seus clients, que reduïssin a la cartera els bons espanyols i incrementessin la seva exposició a deute portuguès.

Més enllà de Catalunya, el Banc d'Espanya manté les seves previsions per al període 2017-2019 i estima que el PIB creixerà un 3,1% aquest any, un 2,5% el 2018 i un 2,2% el 2019.