Quantcast

La Cerdanya: Els estudiants es manifesten a favor del referèndum

Una seixantena d'estudiants de secundària de l'Ins Pere Borrell de Puigcerdà s'han manifestat aquest dijous al matí a favor del referèndum de l'1-O, unes mobilitzacions que s'han repetit arreu del territori. Els estudiants, convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, s'han concentrat a quarts de dotze a la plaça de l'Alguer on han repartit cartells a favor del la democràcia i del SÍ. Després han iniciat un recorregut pels carrers del nucli urbà de la capital ceretana, la plaça Santa Maria i fins a la Plaça Barcelona. Més tard han anat fins davant de l'institut on han cridat crits a favor de l'autodeterminació de Catalunya. La majoria portaven estelades i repartien paperetes de votació del referèndum.

Tot i que la vaga va ser convocada també ahir, els alumnes de l'INS de Puigcerdà s'han manifestat només aquest dijous perquè no havien notificat la vaga 48 h abans.

A banda de Puigcerdà, també hi ha hagut mobilitzacions estudiantils a La Seu d'Urgell, on hi han participat uns 200 estudiants dels Instituts Joan Brudieu, La Valira i de La Salle, i també a Tremp.