Quantcast

Els preus pugen dues dècimes pels aliments i les begudes no alcohòliques

L'índex de preus de consum (IPC) se situa en el 1,8%, en el novè mes de l'any, fet que suposa dues dècimes més de la taxa registrada a l'agost, que va ser del 1,6%, a causa l'encariment dels aliments i begudes no alcohòliques, que en canvi, van baixar en el mateix període de 2016.

l'increment d'aquest indicador dada avançada publicat per l'Institut Nacional d'Estadística, reflecteix la major pujada interanual en un mes de setembre des de 2012. Si es confirma aquesta xifra, l'IPC sumaria tretze mesos consecutius en positiu.

quant a l'evolució mensual, els preus de consum han pujat un 0,2% respecte a agost .

a l'espera de la publicació de la dada definitiva, el proper 11 d'octubre, es pot dir que els preus són un 1,8% superiors als de fa un any.