Quantcast

La Cerdanya: Presenten la campanya 'Jo, de muntanya'

Aquest dijous s'ha presentat al Consell Comarcal de Cerdanya la cooperativa Biolord que agrupa una quinzena de productors de poma de muntanya, dos dels quals són a Cerdanya. A banda de la qüestió productiva, Biolord ha nascut com una aposta per a la diversificació de les economies de muntanya per tornar a situar la pagesia al centre de les mateixes. Per aquest motiu, ha impulsat una campanya de reivindicació dels valors de l'agricultura i la ramaderia a les comarques pirinenques, que ha anomenat 'Jo, de Muntanya' i que treballa per fer xarxa i cooperar amb d'altres sectors.

La campanya comptarà amb diverses càpsules de vídeo i la redacció d'un manifest on s'espera que s'hi adhereixin els productors de proximitat.
L'acte de presentació d'aquest dijous, anomenat 'Cooperativisme alimentari i producció ecològica', ha comptat amb la presència de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i de PROECO, l'associació de Productors i Elaboradors Ecològics de Cerdanya.
La trobada ha clos amb una ponència a càrrec d'Albert Riera, director de comunicació de la Fageda, el qual ha explicat aquest projecte social i el seu model productiu i organitzatiu.

Parlen al vídeo: DOLORS PUJOLS, SÒCIA I TREBALLADORA L'ARADA