Quantcast

Andorra, 28 de setembre 2017: SANCIONS MÉS DURES PER ALS MENORS AMB CONDUCTES GREUS

La llei de la infància i l´adolescència modernitzarà, actualitzarà i sobretot unificarà la normativa vigent amb l´objectiu de posar l´interès dels infants al centre del sistema i de donar resposta de forma coordinada i transversal, sobretot des de la prevenció, a problemàtiques que els afecten com ara els infants en risc. La llei contemplarà modificacions en l´àmbit judicial pel que fa a la via administrativa i de família i estudiarà l´enduriment de les sancions per als menors que incorrin en conductes greus. També regularà la responsabilitat parental.

La llei contemplarà el paper destacat de l´escola i la comunitat educativa com a eina de prevenció de problemes a la infància.

La llei serà participativa. Per tant, els nens podran participar-hi i fer-se-la seva. S´espera que la llei pugui estar enllestida a mitjan l´any vinent.

Parlen al vídeo: XAVIER ESPOT, MINISTRE D´AFERS SOCIALS, JUSTÍCIA I INTERIOR – ERIC JOVER, MINISTRE D´EDUCACIÓ – CARLES VILLACAMPA, EXPERT EN DRET CIVIL