Quantcast

Els independentistes catalans intensifiquen la seva lluita per mantenir viu el referèndum

La Guàrdia Civil segueix la pista a un grup de hackers de l'entorn rus com els presumptes responsables de mantenir activa un web amb una relació de punts on votar a la consulta il·legal de l'1-O. Segons publica El País, els pirates informàtics estan creant permanentment enllaços nous per tenir tantes còpies diumenge que ve, que sigui impossible mantenir-la tancada.

En desafiament català segueix així endavant i el cap de la Generalitat, Carles Puigdemont, continua mostrant-se confiat en que el proper diumenge els catalans podran decidir el seu futur en la consulta ilegal.En declaracions a eldiario.es, Puigdemont ha assenyalat que "és bastant insostenible pensar que d'aquí al dia 1 es va a poder precintar Catalunya", tot i que reconeix que serà més fàcil votar fora de Barcelona, ??però que, malgrat el bloqueig governamental, ha millorat "la voluntat de la ciutadania de votar".

El President assegura que no van a "recomanar" una resposta violenta enfront dels precintes oficials, tot i que li sembla insostenible pensar que, d'avui fins el dia 1, es podrà precintar Catalunya ". I denuncia que" hi ha una cremor guerrer per part del Govern espanyol per po der impedir el referèndum "amb el desplegament d'agents i creuers.

Més enllà de les seves declaracions a les mitjans, Puigdemont ha tornat a fer servir Twitter, per anunciar una nova aplicació per consultar els col·legis electorals per al 1- O.

Vols saber on has d'anar a votar? Baixa't l'app # 1Oct (per Android) i s'actualitza-la cada dia per Rebre novetats https://t.co/LK3lTyXduZ pic.twitter. com / zWgZuMlveX

& mdash; Carles Puigdemont (@KRLS) 27 setembre 2017

< p>

En aquest marc, tota la maquinària de l'Estat treballa a ple rendiment per impedir el referèndum il·legal. Sense anar més lluny, el president del Tribunal Constitucional ha advertit a tots els magistrats que estiguin disponibles tot el cap de setmana. Segons eldiario.es, l'Alt Tribunal ha enviat un comunicat als seus membres per subratllar que podrien ser convocats en urgència, en qualsevol moment.

També en les últimes hores, l'alcaldessa de Barcelona, ??Ada Colau, ha demanat la mediació de la Comissió Europea en el conflicte. En un article publicat al diari "The Guardian", posa l'accent en el fet que es tracta d'una crisi democràtica que afecta la Unió.

En aquest article demano a la UE mediació en la crisi Cat / Esp. És una crisi democràtica que també afecta Europa https://t.co/XXGXVcNRfc

& mdash; Ada Colau (@AdaColau) 28 setembre 2017

< script async src = "// platform.twitter.com/widgets.js" charset = "utf-8">

Colau diu que "la població vol votar, però no desitja un xoc de trens de conseqüències imprevistes.

i més enllà de l'àmbit polític, els secessionistes han mobilitzat els més joves i aquest dijous universitaris i alumnes de secundaris es manifiestar a favor del dret a decidir i contra les mesures empreses per l'Estat contra l' 1-O.