Quantcast

Els banders assumeixen observacions nivometeorològiques que fins ara estaven externalitzades

El cos de banders faran a partir d'ara les observacions nivometeorològiques d'alta muntanya, que fins ara estaven externalitzades. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, després del consell de ministres que ha aprovat el conveni de col·laboració entre el cos i l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic (OECC), per a la realització d'aquests treballs i “així completar la informació necessària per detallar l'estat de la neu i les característiques del mantell nival en entorn natural”. Tal com recorden des de l'executiu, aquesta informació permet l'elaboració d'un butlletí de perill d'allaus en l'àmbit local i detallat per les zones nord, centre i sud del Principat.

Amb aquest conveni, el cos de banders assumirà les tasques de sondatge de l'estat de la neu a les muntanyes els dies abans de l'afluència màxima de gent, les observacions d'allaus ocorregudes al llarg del recorregut i a les muntanyes de l'entorn per tenir una percepció del perill i incloure aquestes dades a la base de dades de predicció del risc d'allaus així com l'observació de l'estat d'innivació general.
Tota aquesta informació, així com la lliurada per Météo France a través de les observacions nivometeorològiques realitzades a les estacions d'esquí d'Andorra es recollirà diàriament al butlletí d'allaus que es pot consultar a través del web www.meteo.ad i de l’aplicació Meteo Andorra.

Per dur a terme aquesta tasca de sondatge amb garanties d'alta fiabilitat, l'equip de banders s'ha format durant una temporada i continuarà assolint coneixements durant els futurs períodes hivernals, tal com conclouen des del Govern.