Quantcast

El Congrés discuteix sobre la fi de la faldilla obligatòria en l'uniforme del col·legi

La iniciativa d'Units Podem-A Comú Podem-A Marea insta el Govern a modificar com més aviat millor i sense excedir el termini d'un any la Llei de igualtat per garantir "la llibertat de vestimenta i la no imposició d'uniformes diferenciats per sexe" en l'ensenyament públic, així com a la concertada, la privada i en el món laboral.

la proposta, que s'abordarà en la Comissió d'Igualtat on es debatrà i votarà una proposició no de llei, preveu que els uniformes escolars diferenciats per sexe (pantalons per als nens , faldilla o vestit per a les nenes) manté els estereotips de gènere a l'escola, a més de limitar l'acció física de les menors, segons ' actuall.com'

Segons el parer de Sofia Castañón, portaveu en matèria d'Igualtat d'Units Podem," persisteix en una objectualització es xual dels cossos de les dones que continua després en l'àmbit laboral. Hi un clar vincle entre la faldilla o el vestit i l'estereotip d'una feminitat tradicional en què resultaria impròpia la vestimenta jutjada masculina, com són els pantalons ".