Quantcast

Manuela Carmena abona a l'Atlètic un pagament de més de sis milions d'euros

L'Ajuntament de Madrid ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de Ara Madrid liderat per l'alcaldessa Manuela Carmena i els del Partit Popular el pagament heretat de la venda dels terrenys de la Peineta a l'Atlètic de Madrid. La xifra arriba als 6,2 milions d'euros, ja que els populars amb Alberto Ruiz Gallardón a 2008 van acordar la compra d'126.305 entrades com a pagament per la venda d'aquests terrenys entre els anys 2010 i 2014.

La abstenció de Ciutadans ha ajudat en part també a treure aquesta votació del ple de l'Ajuntament a la qual s'ha mostrat en contra el PSOE. Ha estat fruit d'una votació extraordinària convocada per una comissió extraiordinaria de Cultura i Esports de Madrid.

Carlos Sánchez Mato, delegat d'Economia i Hisenda, va fer al·lusions a aquests pagaments que els anteriors governs municipals, amb Gallardon i Ana Botella, no van portar a terme en el seu dia d'unes factures que arribaven als sis milions d'euros i que no gaudien d'un estatus legal. Cal recordar que el pagament va ser subscrit entre Ajuntament i Atlètic de Madrid en l'acord pel traspàs al nou estadi.

A més, Mato va assenyalar que en l'última legislatura l'alcaldessa i el seu equip de Govern van gastar part de l'obtingut per la venda de l'estadi en entrades per veure el futbol. El canvi ha estat radical des de l'arribada de Ara Madrid, ja que el club blanc-i els populars van acordar al seu dia que part d'aquest pagament s'havia de posar en forma d'entrades per veure les trobades de futbol.

Segons el delegat, Madrid s'enfronta a un problema legal la solució és "complicada", ja que "l'import obtingut per la venda de béns immobles, s'ha de destinar a béns inmbuebles i no a venda d'entrades de futbol "tal com recull la llei.