Quantcast

Aràbia Saudita permetrà conduir a les dones a partir del proper mes de juny

El rei Salman Bin Abdelaziz ha signat el decret que suposa un canvi de pàgina i un gran avanç per a les dones a l'Aràbia Saudita, a dia d'avui, l'únic país que limita el dret a conduir per als homes.

L'ambaixador saudita a EUA, el príncep Khaled bin Salman, ha assenyalat que “és un gran dia històric en el nostre regne”. No en va, i dins dels límits de la llei islàmica, es permetrà a les dones conduir, sense el permís del seu guardià legal, que pot ser el seu pare, el seu marit, i fins i tot el seu fill.

El diari “Saudita Gaceta”, el primer dirigit per una dona a l'Aràbia Saudita, Sumayya Jabarti, ha qualificat el reial decret com “històric”.

La mesura facilitarà l'accés al treball de les dones, en el que suposarà un gran empenta per a l'economia del país. Un moviment que sembla emmarcar-se en l'ambiciós pla del príncep hereu que contempla la reforma i transformació de l'economia saudita a 2030.

Per dur a terme aquest revolucionari canvi al país, s'ha creat un comitè per implementar la decisió i presentar les recomanacions d'aquí a 30 dies. A partir de llavors, el Govern haurà fins el 24 de juny de 2018 per implementar el decret real.