Quantcast

El director dels Mossos diu que ells no estan per impedir drets a Catalunya

El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Soler, ha assegurat en un missatge a Twitter, que la “missió principal” de les policies “és garantir els drets, no impedir el seu exercici”. Una publicació que es coneix a pocs dies de la celebració del referèndum, i després que la Fiscalia demanés als Mossos d'Esquadra que impedeixin la celebració del referèndum independentista de diumenge que, 1 d'octubre, suspès pel Tribunal constitucional.

En una entrevista a Rac1, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha dit que espera que els Mossos d'Esquadra retirin les urnes del referèndum de l'1 d'octubre com van fer al maig de 2014 amb el multireferéndum, una consulta impulsada per entitats socials que preguntava a la ciutadania per diverses qüestions com el deute, els transgènics i la sobirania alimentària i energètica.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC) ha acordat mantenir a Diego Pérez dels Cobos, alt càrrec de la Secretaria d'Estat de Seguretat, en la coordinació del dispositiu policial per impedir el referèndum. En un acte, la secció quarta de la sala contenciosa del TSJC desestima el recurs que la Generalitat va presentar ahir per demanar la seva suspensió com a mesura cautelar.