Quantcast

Pirineus, 27 de setembre 2017: L'ALT PIRINEU ES REIVINDICA AL CONGRÉS DE NATURA I ESPORTS

La Seu d'Urgell acull des d'aquest dimecres i fins dissabte el quart Congrés europeu de Natura i Esports, que aplega a a uns 150 participants de diversos països d'arreu del món. Tots ells són experts en aquest camp i un dels objectius que es té des de l'ajuntament de la Seu i des de la Generalitat és que la trobada serveixi per posicionar la ciutat, l'Alt Urgell i l'Alt Pirineu com a destinació de referència en l'àmbit de la natura i els esports a l'exterior.

Tot el congrés girarà al voltant de la sostenibilitat i les activitats esportives en el medi natural. Es dividirà en les quatre dimensions que té la sostenibilitat, i cada pilar compta amb algun expert de primer nivell. Un d'ells és Enric Truñó, qui va ser responsable de la candidatura dels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus.

A banda de la part més científica, el congrés també tindrà una part pràctica, a través de workshops i activitats a la natura que permetran conèixer els actius que té la Seu i l'Alt Urgell.
Aquest és un congrés bianual i enguany ha estat apadrinat simbòlicament per Emma Roca, que ha estat l'encarregada de pronunciar la conferència inaugural.

Parlen al vídeo: ISIDOR ALBERICH, REGIDOR ESPORTS LA SEU – GERARD FIGUERAS, SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT – ENRIC TRUÑÓ, PONENT