Quantcast

Rajoy cancel·la la seva assistència a la cimera de líders europeus de divendres per l'1-O

Quan queden 5 dies perquè tingui lloc la convocatòria il·legal del referèndum a Catalunya, Mariano Rajoy encara la situació amb el suport manifest dels EUA, però, el moment segueix sent difícil i el Cap de l'Executiu prefereix seguir de prop els esdeveniments que posen en escac al marc constitucional.

en aquest marc, Rajoy ha cancel·lat el seu viatge a la capital d'Estònia, Tallin, d'aquest dijous, que tenia previst fer per assistir a la reunió de caps d'Estat de la UE de divendres. Des de Moncloa es justifica la seva absència, per tractar-se d'una trobada informal en què no es prenen decisions. No en va, Rajoy es troba de tornada a Espanya, procedent del seu viatge oficial als EUA, on ha estat rebut pel president, Donald Trump.

Després de la reunió que tots dos mandataris van mantenir aquest dimarts a la Casa Blanca, Donald Trump subratllava "Crec que Catalunya ha de seguir dins d'Espanya, seria una tonteria no fer-ho".

Més enllà de la qüestió catalana, que, no es trobava dins de l'agenda oficial de la trobada, Rajoy i Trump han acordat reforçar la cooperació bilateral tant per fomentar el creixement econòmic i lluitar contra el terrorisme.

Pel que fa a altres qüestions internacionals, Rajoy mostrava el seu suport a l'enduriment de sancions contra Corea del Nord pel seu programa nuclear i la violació de la legalitat internacional; i sobre Veneçuela, mostrava la seva preocupació sobre la deriva totalitària que observa al país.