Quantcast

Una fallada en els Mac posa en perill les contrasenyes dels seus usuaris

Si és vostè usuari de Mac, no dubteu a seguir llegint.

Patrick Wardle, o n antic hacker de la NSA nord-americana, ha revelat una fallada en el sistema operatiu d'Apple que portaria posant en perill les contrasenyes emmagatzemades en els seus dispositius des de fa anys. La decisió, dels anomenats '0-day' ( una vulnerabilitat que es descobreix abans que el desenvolupador del programari el conegui) s'ha localitzat en la seguretat del 'clauer', lloc on s'encripten les contrasenyes que s'usen en serveis com Google, Facebook, o fins i tot per operar amb els comptes bancaris.

en principi, el 'clauer' aquesta programat perquè protegeixi les dades amb un altíssim nivell de seguretat, que evita que qualsevol aplicació externa pugui desxifrar i fer-se amb elles.

Wardle, que ara treballa per a la firma Synack, ha afirmat que aquesta seguretat no és tan gran com podria semblar. En un vídeo divulgat el dilluns, demostra que amb una simple aplicació no verificada és possible entrar en aquesta 'núvol de contrasenyes' i robar totes les claus. Sabent, a més, a quins serveis pertany cadascuna. Un perill total

Arstechnica s'han posat en contacte amb personal de la companyia per intentar conèixer la seva versió sobre aquest error, però els de Cupertino s'excusen explicant que el seu sistema sempre desaconsella a l'usuari la descàrrega d'aquest tipus d'aplicacions no verificada. " Animem als usuaris a descarregar programari només de fonts de confiança com la Mac App Store ia prestar molta atenció als diàlegs de seguretat que presenta MacOS ", han manifestat des de l'empresa.

< p> Aquesta explicació no ha agradat molt al pirata informàtic, fan declarat d'Apple i qui assegura que no hi hauria difós el vídeo si la companyia s'hagués pres la molèstia de corregir l'error.

< / p>

Steal y0 (macOS) Keychain from patrick Wardle on Vimeo .