Quantcast

La 1a Setmana de la gent gran espera aplegar un miler de participants

De l'1 al 6 d'octubre la gent gran serà la protagonista de Sant Julià de Lòria. La parròquia ha presentat la primera Setmana de la gent gran del país, dirigida a persones de més de seixanta anys. La proposta s'iniciarà el diumenge 1 d'octubre, dia internacional de la gent gran, amb la missa i el vermut popular i acabarà el divendres 6 d'octubre amb un berenar popular i el ball de cloenda.

Al llarg dels sis dies s'oferiran un total de setze activitats gratuïtes dedicades a la gent gran però també a la resta de població, com ha assegurat la cap d'àrea de Gent Gran, Montse Cobo. A la parròquia hi ha 1.917 persones de més de seixanta anys i des de l'organització s'espera que acudeixin a les activitats fins un miler de persones.

Segons la consellera de Social, Francesca Barbero, la jornada té l'objectiu de potenciar l'envelliment actiu, mantenir l'autonomia personal, promocionar la participació de la gent gran en la societat, afavorir les relacions interpersonals, combatre els estereotips negatius per l'edat i posar en valor la contribució de la gent gran de la societat.

S'han programat diferents tipus d'activitats per “satisfer tots els gustos d'aquest col·lectiu heterogeni”, segons ha explicat Cobo, com una 'masterclass' d'aiguagim, un taller de risoteràpia, un taller de cuina, una xerrada amb una dietista, una visita als horts del Dau i del Ganxo, i una visita al Museu del Tabac, entre d'altres.

Les propostes tindran lloc a diversos punts de la parròquia com la plaça de la Germandat, el Centre Esportiu, el Centre Cultural i de Congressos Lauredià o la Universitat d'Andorra, amb la intenció que les activitats no es “quedin tancades a la Llar de Lòria i arribin a més gent”, ha recalcat Cobo.