Quantcast

JP Morgan desaconsella invertir a Espanya davant el repte secessionista de Catalunya

JP Morgan, el major banc d'EUA, ho té clar, el desafiament independentista català provocarà pèrdues en el curt termini, per això ha advertit als seus clients que redueixin la seva exposició a deute espanyol i completin la seva cartera d'inversió amb bons de Portugal i Alemanya.

En concret, i segons publica el diari El Mundo, l'informe d'aquesta institució monetària recull "l'equip de JP Morgan recomana retallar posicions en el deute a 10 anys d'Espanya i apostar per les referències de Portugal i Alemanya ".

per destacar la importància que té Catalunya, el document subratlla que" suposa una cinquena part del conjunt de l'economia d'Espanya ", de manera que, sentència, afecta de manera directa a les companyies amb interessos a la regió.

la informació, avançada per Bloomberg, apunta que es produirà un contagi cap a el deute corporatiu, és a dir, la que emeten les empreses , amb repunts d'entre 10 i 15 punts bàsics, i apunta a títols com Gas Natural, Repsol o Iberdrola.

Aquest informe econòmic, arriba només dies després que el director executiu de JP Morgan, Marc Protopapa, signés una nota en què qualifiqués la situació actual com un escenari de molta incertesa, tot i que subratllava que "la implementació del referèndum està molt en dubte per raons logístiques ".