Quantcast

Àngel Calvente s'endú el premi de la categoria pintura dels premis Arts Andorra

El Cercle de les Arts i de les Lletres ha celebrat aquest dilluns al vespre la cerimònia de lliurament dels guardons de la 23a edició del Cartell Arts Andorra. Cal destacar que el premi Crèdit Andorrà de pintura ha estat per al pintor Àngel Calvente amb l'obra 'Connexió grotesca'. L'obra de Calvente ha estat escollida entre un total d'onze obres presentades.

'Connexió grotesca' forma part d’una sèrie de pintures titulada 'Comunic-Art'. Un homenatge a Leonardo da Vinci en el qual l’artista treballa amb les expressions a partir de l’anatomia humana. L’artista defineix l’obra amb el concepte: “Exposar és comunicar”. “Penso en l’art com una eina que permet activar pensaments a l’entorn de situacions en diferents ambients associats al gènere humà”, explica Calvente.

En categoria dibuix, un premi dotat per illa Carlemany, el guanyador ha estat Josep Plaja, amb l'obra 'Barques en repòs'. Cal destacar que Plaja va ser el gran protagonista de l'edició de l'any passat, quan va resultar guanyador de la mateixa categoria i va rebre, a més, un accèssit en pintura. El jurat del guardó de dibuix ha decidit, a més, concedir un segon premi a l'obra 'Retrat d'ancià barbut' de l'artista Jesús Campos.

El premi fotografia, dotat per Joan Burgués Martisella, ha estat per a Antonio Atanasio Rincón, amb la col·lecció 'Testigos del pasado'. El segon premi ha estat per al conjunt d'imatges que porten per títol 'Fuego' de Diego Pedra Benzal. A més a més, s'ha atorgat un tercer premi a Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz, pel conjunt 'Natxo, campeón de España'.

D'altra banda, el jurat dels premis de disseny gràfic, dotat pel ministeri de Cultura, ha concedit el premi en la modalitat de llibre a Joan Xandri per 'Art religiós d'Andorra'. En la modalitat de publicació periòdica ha resultat guanyador Antoni Cornella per l''Art de viure', i el mateix autor també s'endú el premi de fulletó publicitari per 'Concert'.

A l'últim, cal destacar que el premi d'escultura, dotat també per Crèdit Andorrà, ha quedat desert.

La presidenta adjunta del Cercle de les Arts i de les Lletres, Maria del Carme Jaumot, ha destacat que la participació ha estat de 94 obres, sent la categoria de fotografia on s'han presentat més treballs. També ha emfasitzat el fet que hi ha hagut moltes obres d'artistes novells i de fet ha encoratjat els “joves a participar” de cara a properes edicions, en les que els organitzadors voldrien incloure noves categories.