Quantcast

Un total 190.000 euros d'inversió per al projecte Activa't

La inversió prevista per al projecte Activa't és de 189.599 euros que es reparteixen entre l'adequació dels espais i la millora d’algunes instal·lacions. Aquesta inversió està coberta pels fons de Càritas Espanyola destinats a projectes d’economia solidària (50%), amb fons propis de Càritas d’Urgell, del Consorci Leader de fons europeus, de la Diputació de Lleida i l’Obra Social de La Caixa. Es preveu que en un any, el compte d’explotació es podrà començar a equilibrar i més de la meitat de la inversió ja s’haurà eixugat.

Càritas d'Urgell ha presentat aquest dilluns el projecte Activa’t per donar suport i ajuda a la inserció laboral i social de joves amb discapacitat, que s'ha començat a desenvolupar a la comarca de l'Alt Urgell i concretament a la Seu d'Urgell. L'objectiu és donar l'oportunitat als joves d'integrar-se en el teixit social i econòmic de la comarca de l’Alt Urgell, a través de la realització de tasques que poden dur a terme dins d'una empresa d'inserció laboral. Es tracta d'un col·lectiu que viu diferents problemàtiques de discapacitat física o de salut mental que els impossibilita formar part del mercat laboral actual, altament competitiu.

Josep Casanova, director de Càritas d'Urgell, ha explicat que la voluntat és que aquest «sigui un projecte compartit per tota la societat, i no només un projecte de Càritas», i per això ha demanat el suport de les institucions i empreses per fer un millor acompanyament dels joves, amb problemàtiques personals molt diverses. Activa’t és un programa que forma part de l’empresa d’inserció laboral Nougrapats de Càritas d’Urgell. A Nougrapats actualment hi treballen vuit persones en la infraestructura de gestió i quinze en treball d’inserció, que fan possible tasques relacionades amb el reciclatge.

Per a fer possible aquest projecte ha estat necessari adequar 150 metres quadrats en l’actual nau de Guillem Graell, 24 on hi ha els serveis de Nougrapats, per a magatzem i taller d’objectes; ampliar l’actual bugaderia; establir un espai per a la creació d’un hort ecològic, situat en terreny del Seminari Diocesà, cedit pel Bisbat d’Urgell (uns 1.000 metres quadrats); ús i manteniment dels Jardins de Casa Molines de la Seu d’Urgell; i la creació d’un nou espai: 'Els encants de Grapats' per a la venda d’objectes de segona mà, de comerç just i artesania de voluntaris i treballadors.