Quantcast

Espot lliura els diplomes del curs d'actualització per a les guardadores a domicili

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha lliurat aquest dilluns a la tarda els diplomes d’assistència al curs d’actualització per a les guardadores a domicili. El curs, organitzat per l’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, ha comptat amb la participació de dotze guardadores que són les persones que actualment estan exercint amb autorització aquesta professió.

La iniciativa s’inscriu en la política del departament d’Afers Socials d’orientar, acompanyar i donar suport a les guardadores d’infants a domicili per a la millora de la seva tasca, i així ho ha ressaltat el ministre en la seva al·locució. Xavier Espot ha felicitat als dotze assistents al curs i els ha encoratjat en mantenir la motivació per la tasca que desenvolupen a favor dels infants.

En aquest sentit, l’objectiu de la formació ha estat oferir a aquests professionals una actualització dels seus coneixements que els permeti desenvolupar la seva tasca amb garanties i ofereixin una atenció i cura de qualitat als infants que atenen.

Durant el curs, les guardadores han rebut instrucció per part de professionals especialitzats sobre aspectes socials de la guarda d’infants, del desenvolupament integral i les necessitats de l’infant, d’aspectes sanitaris i higiènics, i sobre la seguretat. A més, s’ha realitzat l’actualització de diferents cursos, com el de primers auxilis, el de manipulació d’aliments, i el d’al·lèrgies i intoleràncies.

El curs s’ha impartit al llarg de la setmana passada de manera gratuïta amb un total de 21 hores a càrrec de professionals especialitzats del departament d’Afers Socials, del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, del SAAS, de l’Agència de protecció de dades, de la Creu Roja i de l’empresa Ecotènic.