Quantcast

Una jornada sobre els fons documentals incidirà en l'aportació d'associacions i clubs esportius

L’Arxiu Nacional d’Andorra juntament amb la secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius organitza, el 3 d’octubre, un seminari sobre els fons documentals del món de l’esport. La jornada, que se celebrarà a l’Auditori Nacional, vol conscienciar de la importància d’aquests fons documentals generats per les associacions i clubs esportius, sense deixar de banda els fons produïts per les actuacions vinculades amb l’esport que genera la mateixa administració.

El seminari, tal com informen des de l'executiu, tindrà lloc l’endemà de la reunió anual del comitè directiu de la secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius que acull l’Arxiu Nacional d’Andorra.

La secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius té l’objectiu de promoure la preservació i l’ús dels arxius i documents vinculats al món de l’esport, com a memòria, i com a element que vincula la història d’una societat amb les seves activitats, tant des del punt de vista social, sanitari, cultural o econòmic, entre d'altres.

La jornada arrencarà a les 9 hores amb la presentació del seminari per part de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert; el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i la cap de l’Arxiu Nacional d’Andorra, Susanna Vela. Tot seguit intervindrà la directora de l’Arxiu de Barcelona i presidenta d’ICA/SPO, Fina Solà. També parlaran l’arxiver de la IAFF, Doudou Same; la directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, Erola Simon, i el cap del servei d’arxius de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo, entre d’altres.