Quantcast

Americana, italiana, xinesa … Com és el menjar internacional més demandada pels espanyols?

Els espanyols demanem cada vegada més menjar a domicili.

L'existència d'aplicacions mòbils com Just Eat o Deliveroo ajuden a que el procés de la comanda sigui còmode, ràpid i eficient. Segons xifres de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), entre el 10% i el 15% de les comandes es realitzen a través de plataformes en línia. S'espera un creixement de les comandes online del 25% el 2018 i del 15% anual fins al 2020. El consum ha deixat d'associar amb moments d'oci i cap de setmana. De fet, les comandes realitzades des del lloc de treball ja suposen un 30% del total.

Un estudi realitzat en 50 províncies espanyoles sobre el tipus de menjar més popular en cadascuna d'elles revela sorprenents conclusions. Per a això, s'han analitzat més de 2.000 restaurants que ofereixen menjar a domicili en el centre de cada ciutat. Les dades han estat obtingudes de la plataforma Just Eat

El menjar xinesa és la més popular

De les 50 províncies analitzades, en 16 d'elles, els restaurants que ofereixen menjar xinès són els més habituals. Això representa un 32% del total de províncies. Aquesta popularitat es distribueix per pràcticament tot el país. A Bilbao, Saragossa, Santa Cruz de Tenerife, Pamplona, ??Castelló i Salamanca els dos restaurants més populars són de menjar
xinesa.

Americana i italiana: segona i tercera més popular

el menjar americana és la més popular a 14 províncies, la qual cosa representa un 28% del total de províncies, mentre que la italiana ho és en 8 províncies, representant un 16%. Per comunitats, on més triomfa el menjar americana és a Castella i Lleó (Àvila, Zamora, Lleó i Segòvia). Per la seva banda, el menjar italià és més popular a Andalusia (Jaén i Huelva) i País Basc (Vitòria-Gasteiz i Sant Sebastià)

Menjar japonès: protagonista a les grans ciutats

en general, el menjar asiàtica és una de les més demandades en tot el país. La japonesa, sobretot, és la que més està creixent. Per ciutats, en les més poblades és on més popularitat té. A Madrid, al costat de l'índia, és molt demandada. A Barcelona, ??el menjar japonès és la líder indiscutible, sent els dos restaurants amb més opinions i més ben valorats, de menjar japonès.