Quantcast

El patrimoni de la vall del Madriu-Perafita-Claror s'exposa en un taller internacional a Gènova

Aquests dilluns i dimarts se celebra a l’Escola de Ciències Humanístiques de la Universitat de Gènova (Itàlia) un taller centrat en el patrimoni mediambiental i el llegat cultural, i les seves perspectives de futur. El Govern informa que el departament de Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha estat convidat a assistir-hi i els historiadors Oliver Codina i Abel Fortó realitzaran la ponència 'Diàleg entre les fonts escrites i l’arqueologia del paisatge. Els canvis recents a la Vall del Madriu- Perafita-Claror (VMPC) entre els segles XV i XX'.

En aquesta xerrada es tractarà la compenetració de l’estudi de les dades documentals històriques amb les dades arqueològiques obtingudes del treball de camp realitzat pel departament i d’altres organismes anteriors com Icomos Andorra i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, a través de la qual es plantegen un seguit d’hipòtesis sobre les diverses dinàmiques que han configurat la vall entre els segles XV i XIX.

Aquesta ponència s’inscriu en una de les línies de recerca promogudes pel departament sobre l’habitat rural, la ramaderia i les ocupacions d’alta muntanya, en el context de les quals s’hi ha endegat, entre altres, els projectes de prospecció a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, s’ha col·laborat en la fundació de la xarxa Depart (Dinàmiques dels espais pirinencs d’alta muntanya) i, més recentment, s’ha encetat una col·laboració amb el Grup d’arqueologia d’alta muntanya de la Universitat Autònoma de Barcelona que estudia al sector septentrional de la parròquia d’Ordino.