Quantcast

Catalunya queda fora de l'agenda oficial de Rajoy i Trump

Des que Donald Trump arribés al poder el passat de mes de gener, les seves trobades amb el president, Mariano Rajoy, s'han limitat a breus converses en els cims de l'OTAN i el G20. Aquest dimarts per fi, el cap del Govern d'Espanya es reunirà amb el líder de la Casa Blanca, en ple compte enrere per al referèndum il·legal l'1 d'octubre a Catalunya.

Segons fonts oficials, la qüestió catalana no s'ha incorporat a l'agenda oficial, dins dels temes que van a tractar els dos mandataris, que en canvi, sí girarà al voltant de la lluita antiterrorista, o la situació a Corea del Nord o Veneçuela, entre altres qüestions. Malgrat això, Moncloa compta amb el suport de Washington davant del repte secessionista.

Viatge del president del Govern @marianorajoy als Estats Units d'Amèrica: https://t.co/WjwbxJqFnM pic.twitter.com/6GeYQ1KkKJ

& mdash; La Moncloa (@desdelamoncloa) 25 setembre 2017

Segons fonts oficials, la qüestió catalana no s'ha incorporat a l'agenda oficial, dins dels temes que van a tractar tots dos mandataris, que en canvi, sí girarà al voltant de la lluita antiterrorista, o la situació a Corea del Nord o Veneçuela, entre altres qüestions. Malgrat això, Moncloa compta amb el suport de Washington davant del repte secessionista.

La vigília que Rajoy iniciés aquest viatge oficial de 3 dies a EUA, la ministra de defensa, María Dolores de Cospedal, s'ha reunit amb el seu homòleg nord-americà, James Mattis, a Washington DC. Després de la trobada, la cap de la diplomàcia espanyola ha assenyalat com li ha transmès "un missatge molt clar de suport a l'Estat espanyol ia la defensa de la democràcia".

En aquest marc, Mariano Rajoy inicia la seva visita oficial als EUA, en què va rebre un tracte preferent, de fet es va a allotjar a la Blair House, un edifici proper a la Casa Blanca que s'utilitza com a visitant distingits.