Quantcast

Núria Salán parlarà de dona i ciència a la conferència inaugural del 30è curs acadèmic de l'UdA

La presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan, participarà en l’acte d’inauguració del 30è curs acadèmic (2017-2018) de la Universitat d’Andorra (UdA), que tindrà lloc a l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, a Sant Julià de Lòria, el divendres 6 d’octubre a les 11 hores. Convidada per la Universitat d’Andorra, Salán hi pronunciarà la conferència inaugural, titulada 'Dones, ciència i tecnologia: una carrera de fons', en què parlarà de la poca visibilitat de la dona en l'àmbit tecnològic i com encara s'arrosseguen estereotips que no afavoreixen l'apropament de la població femenina a les titulacions tecnològiques. L’acte estarà obert al públic, amb entrada lliure.

Núria Salán és professora de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), i presideix la Societat Catalana deTecnologia (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) des de gener del 2016. És doctora en Ciència de Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha participat en moltes activitats d'investigació sobre dones i tecnologia, des de la promoció de l’apoderament de les noves generacions de dones tecnòlogues. Aquest any ha rebut el Premio Fundación Orange Mujer y Tecnología que reconeix la seva tasca.

El curs acadèmic 2017-2018 serà formalment inaugurat pel cap de Govern, Toni Martí, en companyia del rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau. L'acte inclourà el lliurament de diplomes universitaris del curs passat.