Quantcast

El fiscal general adverteix: La detenció d'Puigdemont és una opció que està "oberta"

A menys d'una setmana perquè els independentistes celebrin el referèndum il·legal, el fiscal general de l'Estat ha llançat aquest dilluns una dura advertència contra el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

José Manuel Maza, en declaracions a Onda Cero, ha assegurat que la possibilitat de demanar la detenció d'Puigdemont per un delicte de malversació és una oportunitat que està "oberta", encara que ha matisat que, de moment, la Fiscalia no li ha semblat "oportú" sol·licitar-ho.

Maza ha recalcat que la Fiscalia està convençuda que Puigdemont està incorrent en delictes de prevaricació, desobediència i malversació pels preparatius del referèndum de l'1-O en contra de la prohibició del Tribunal Constitucional.

Ahir a la nit, en una entrevista a La Sexta, Puigdemont assegurava que no li agradaria ser detingut, però que si ha de passar l'afrontarà.

"Bé, el fiscal general crec que va aventurar aquesta possibilitat. No m'agradaria. Si ha de passar, anem a fer front a la situació. No seria una bona idea".