Quantcast

La Cerdanya: L'alcalde de Bellver es nega a declarar davant la fiscalia

L'alcalde de Bellver, Xavier Porta, ha estat citat declarat aquest dilluns al matí als jutjats de la Seu d'Urgell davant la fiscal per la seva implicació en els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Igual que han fet la majoria d'alcaldes, Porta s'ha acollit al seu dret a no declarar, de manera que la seva estada al jutjat ha durat al voltant de mitja hora. Tot i les advertències de la fiscalia, Porta ha deixar clar que la seva implicació amb el referèndum segueix intacta.

Porta ha estat rebut al davant dels jutjats per prop de 200 persones. Fins a la Seu s'hi han desplaçat veïns i també alcaldes i regidors tant de Cerdanya com de l'Alt Urgell, un acte de suport que l'ha fet emocionar.

Porta és el segon alcalde de Cerdanya citat a declarar, després que la setmana passada Albert Piñeira, de Puigcerdà, comparegués davant la Fiscalia a Girona.

Per altra banda, aquest diumenge al matí la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà s'ha omplert de gom a gom en un acte unitari en favor del referèndum i en suport a les institucions catalanes. L'acte ha estat convocat per Òmnium Cultural i l'ANC a tot Catalunya per fabricar material de campanya per al referèndum. A Puigcerdà s'han sentit crits de 'votarem', 'independència', 'fora la bandera espanyola' i 'on són les urnes''

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA