Quantcast

Els orcs, el gran atractiu de la 15a edició de la Vila medieval

Un any més els carrers més cèntrics de Sant Julià de Lòria s’han transportat al passat, més concretament a l’època medieval. Des d’aquest divendres passat al matí, i fins aquest diumenge al vespre, més d’una cinquantena de paradetes, múltiples espectacles per a totes les edats i diversos tallers inspirats en les professions i tradicions de l’època, han envaït la parròquia laurediana. Tot plegat emmarcat dins de la quinzena edició de la Vila medieval.

“El bon temps que ha fet durant tot el cap de setmana, menys el divendres, ha animat a la gent a sortir al carrer”, ha apuntat el conseller de cultura, Josep Roig. Algunes previsions meteorològiques feien preveure alguna gotellada en algun moment del cap de setmana, però finalment el temps ha respectat l’esdeveniment. El conseller ha recordat que la gent s’ha acostat a la fira perquè els espectacles programats eren “molt atractius”, sobretot la recreació dels orcs del Senyor dels Anells, que han interaccionat amb el públic des de dissabte al matí.

Roig també ha destacat que els onze tallers d’arts i oficis i els contacontes adreçats a infants i adults, han estat les altres dues potes principals on s’ha sostingut l’edició de la fira d’enguany. “Les activitats i l’espectacle continu dels orcs ha servit de reclam”. Tot i això, el conseller també ha destacat que les més de cinquanta paradetes de bijuteria, productes artesans i aliments de quilòmetre zero, també han tingut “un gran èxit”. En vista d’això, el conseller de cultura ha apuntat que de cara a l’any que ve la voluntat és reforçar les activitats i la teatralització al carrer, “perquè a la gent li agrada poder veure una mica com es vivia en l’època medieval”. Tot i això, no ha volgut assegurar que el gran atractiu actual, els orcs, tornin l’any que ve.

Finalment, Roig també ha volgut agrair la participació activa de diverses entitats per tirar endavant la Vila medieval i les ha emplaçat a seguir treballant i fer “més gran la fira”. Una altra de les novetats de la quinzena edició ha estat l’espectacle de foc, que es va celebrar el passat divendres a la nit. Malgrat que la puja va fer acte de presència en algun moment de l’activitat, la combinació de coreografies amb malabars, manipulació d’elements de foc i personatges teatrals, es va poder celebrar amb normalitat davant d’un centener de persones.