Quantcast

Es consolida la Jornada de Mobilitat Elèctrica com a via de futur cap a un país més sostenible

Els vehicles elèctrics són els protagonistes d'aquest dissabte al Principat, en el marc de la Jornada de Mobilitat Elèctrica que organitzen conjuntament FEDA i l'Automòbil Club d'Andorra (ACA), amb el patrocini de Crèdit Andorrà i el suport del Govern i el comú d'Andorra la Vella. Una jornada que ha arribat a la quarta edició plenament consolidada i amb l'objectiu de seguir avançant per aconseguir un entorn més sostenible i amb menys sorolls. A dia d'avui, Andorra ja compta amb 271 vehicles elèctrics, «una gran satisfacció» segons el cap de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic del ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Miquel, qui ha garantit la continuïtat del pla Engega pel 2018 i ha condicionat la dels següents anys en funció de l'acollida i el número de vehicles que hi hagi al circuit andorrà. Miquel també ha destacat que l'ús dels vehicles elèctrics suposa un apropament de la persona a la ciutat.

La quarta Jornada de Mobilitat Elèctrica també ve marcada pel canvi d'ubicació a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella, un lloc més visible i molt concorregut de gent, la qual cosa ha contribuït a despertar l'interès dels vianants que passegen pel centre de la capital i que poden provar diferents models de bicicletes, patinets, motos i cotxes, tots de funcionament totalment elèctric. El conseller de Medi Ambient i Innovació del comú d'Andorra la Vella, David Astrié, ha recordat que «el 16% dels nous vehicles del comú són elèctrics cent per cent» i ha remarcat que «les administracions han de donar aquest rol exemplar i mostrar el camí als ciutadans».

Des de FEDA, el director general Albert Moles ha volgut destacar, en declaracions als mitjans, que la mobilitat elèctrica «és un sector que està creixent a tot el món» i que el repte és «treure fum, soroll i contaminació de les ciutats». Moles també ha dit que el pla Engega és «una gran sort» a Andorra, ja que «ha impulsat molt la mobilitat elèctrica», darrere del qual FEDA està desplegant productes diversos.

Satisfacció pel compromís del Govern amb el desenvolupament sostenible

Sobre el posicionament del cap de Govern, Toni Martí, de donar suport a la iniciativa del president francès, Emmanuel Macron, d'impulsar un Pacte global pel medi ambient, tant el cap de l'Oficina de l'Energia i el Canvi Climàtic del ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Miquel, com el Director General de FEDA, Albert Moles, es mostren satisfets per aquest compromís. Miquel ha destacat la voluntat ferma del país «de contribuir a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i augmentar l'adaptació al nou context», mentre que Moles ha remarcat la sort que no hi hagi producció d'energia fòssil al Principat, de manera que «la poca que hi ha és renovable o eficient i s'ha d'apostar per aquesta línia», ha dit. En aquest sentit, el director general de FEDA ha destacat l'energia elèctrica, ja que es pot produir de diverses maneres.