Quantcast

Martí reafirma davant Guterres el compromís d'Andorra amb el desenvolupament sostenible

Durant una trobada mantinguda aquest divendres al vespre -hora local- el cap de Govern, Toni Martí i el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, han repassat la trajectòria d'Andorra a les Nacions Unides, de la qual el juliol de l'any vinent es compliran 25 anys. En aquest marc, el cap de Govern ha reafirmat el compromís d'Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar fa dos anys. Martí ha recalcat que les prioritats d'Andorra en l'àmbit multilateral són la lluita contra el canvi climàtic i l'educació.

El màxim dirigent andorrà ha explicat a Guterres que Andorra està implementant un pla per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica, en la línia dels compromisos assumits en l'Acord de París, signat l'abril del 2016. En el mateix sentit, el cap de Govern ha informat el secretari general del projecte d'incloure una assignatura relativa als drets humans i als principis i valors democràtics en el sistema educatiu andorrà.

La trobada també ha servit per parlar de la reforma del sistema de les Nacions Unides per al desenvolupament que està implementant el secretari general, amb l'objectiu d'augmentar l'efectivitat de les accions impulsades i de fer-les arribar de forma més clara a la ciutadania mundial. Martí, igual que va fer en el seu discurs davant l'Assemblea General, ha mostrat el seu suport amb aquesta política de reformes implementada per Guterres.