Quantcast

Tret de sortida d'un cap de setmana medieval

Des d'aquest divendres al matí i durant tot el cap de setmana, el carrers més cèntrics de Sant Julià de Lòria s'han convertit en una vila medieval. Més d'una seixantena de paradetes, múltiples espectacles per a totes les edats i diversos tallers inspirats en les professions i tradicions de l'època, serveixen per transportar els visitants a temps passats. La fira, que se situa entre l'encreuament de la plaça Calonge fins a la plaça Francesc Cairat, ha obert les seves portes aquest divendres, a les deu del matí, amb la celebració de diversos tallers on s'ha explicat l'ofici de cisteller o forjador a aquells que s'hi han volgut interessar. També des de primera hora ja estan instal·lades al carrer més de seixanta parades on els visitants poden comprar i veure productes artesans i de quilòmetre zero, o objectes tradicionals de l'època medieval.

Malgrat que la fira ha començat aquest divendres al matí, la inauguració oficial de l'espai s'ha realitzat a les set del vespre, a càrrec de les autoritats, encapçalades pel conseller de Cultura, Josep Roig. “La participació de la gent dependrà molt de la climatologia del cap de setmana”, ha assegurat Roig. En aquest mateix sentit apunta que, si el temps acompanya, els carrers de la Vila medieval estaran “plens de gent”, però no ha volgut dir una xifra concreta perquè no disposa de dades. El conseller també ha avisat que, en cas que la pluja faci acte de presència en algun moment del cap de setmana, està previst traslladar les activitats al Centre Cultural. La singularitat de la fira, el gran ventall d'activitats adreçat a totes les edats i la “gran qualitat” dels espectacles, són la clau de l'èxit de l'esdeveniment, que enguany arriba a la quinzena edició, o almenys així ho ha apuntat Roig.  

El plat fort del primer dia de la fira, i una de les novetats d'enguany, se celebrarà cap a les nou del vespre. Es tracta d'un espectacle de foc, anomenat 'Barafoc', i que es realitzarà a càrrec de la companyia Toniton. La idea és oferir una combinació de coreografies amb malabars, manipulació d'elements de foc i personatges teatrals. Tot plegat, sempre i quan el temps ho permeti.

Una altra de les grans novetats d'enguany, i que s'estrenarà a partir de les 11 hores d'aquest dissabte, és l'espectacle de la tribu d'orcs del Senyor dels Anells que interaccionarà amb la població a la plaça Germandat, el centre neuràlgic de la vila. Cada dues hores els orcs sortiran del seu camp base i escenificaran lluites, rituals de foc o cobrament d'impostos, tot interactuant amb la gent. Al llarg del cap de setmana també es realitzaran contacontes infantils i també adreçats a adults.