Quantcast

Presentada aquest matí la Travessa transfronterera

La cinquena edició de la Travessa Transfronterera començarà a la Seu d'Urgell i finalitzarà a Sant Julià de Lòria i se celebrarà el proper 30 de setembre. La cursa, coorganitzada per les dues institucions, passarà per Estimariu, Bescaran i Naturlàndia, per acabar a la parròquia laurediana. L'objectiu de l'organització és poder superar els 227 inscrits que es van assolir en l'edició anterior. “Animem a tothom que hi participi perquè és un dia per gaudir de la natura i de l'agermanament d'aquestes dues poblacions”,  ha dit el regidor d'Esports de l'Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich. En aquest mateix sentit, el conseller d'Esports del comú lauredià, Pere Pràxedes, ha desitjat que “tots els participants puguin gaudir de la travessa i puguin apreciar els entorns i paratges naturals únics”.

La cursa té la possibilitat de realitzar-se en dos recorreguts. El més llarg té un total de 28,6 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 2491 metres i s'hi poden inscriure els majors de 16 anys. En el cas del recorregut més curt té una distància aproximada de 16 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat de 1256 metres i està destinat a infants entre 12 i 15 anys. Tot i això, aquest últim també està obert a participants d'altres edats que no es vegin en cor de poder acabar el recorregut més llarg. Això si, aquests no podran comptabilitzar per obtenir els premis de la categoria. El preu de la inscripció, fins el 28 de setembre, és de 15 euros, i de 20 euros el dia abans i el mateix dia de la cursa.

Com a novetat d'enguany, la data de celebració de la cursa s'ha fet coincidir amb l'acabament del congrés europeu d'esports i natura, que la Seu d'Urgell acollirà a partir de dimecres que ve. “Hi haurà participació d'esportistes locals i d'arreu d'Europa que venen al congrés”, ha ressaltat el regidor d'Esports de l'Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich. Alberich també ha volgut indicar que enguany, i per tal de lluitar contra els residus i potenciar la sostenibilitat, els gots que es repartiran els avituallaments seran de silicona plegables.