Quantcast

Interior comunica a la Generalitat l'enviament de reforços de Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya

En ple compte enrere per a la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre, seguim assistint als moviments d'atac i contraatac de l'Estat i la Generalitat.

El Govern ha decidit en reunió extraordinària, el cessament del fins ara número 2 d'economia, en la qual és la seva primera decisió després de la macrooperació judicial dirigida contra els càrrecs de la Generalitat, per frenar l'1-O .

El conseller de la Presidentcia, Jordi Turull, ha anunciat el cessament de Josep Maria Jové, com a secretari general de l'Vicepresencia i d'Economia i Hisenda, per evitar que es vegi obligat a pagar la multa del Tribunal Constitucional de 12.000 euros diaris, que demana que s'autoinculpi.

l'Alt Tribunal ha imposat la multa també a altres 5 membres més de la Sindicatura Electroal de Catalunya, implicats en l'1-O, després d'aplicar per primera vegada la reforma que li permet imposar sancions a alts càrrecs independentista.

& # 9654; & # 65.039; #conseller @jorditurull : amb relació a les Darrers Actuacions judicials i policials el #Govern expressa su condemna i indignació pic.twitter.com/aUoR484UDh

& mdash; Govern. Generalitat (@govern) 22 setembre 2017

D'altra banda, el Ministeri de l'Interior, ha confirmat el que ja se sabia, que envia reforços de Policia i Guàrdia Civil per impedir la convocatòria secessionista. Així ha assenyalat ene l comunicat enviat a la Generalitat de Catalunya que "Les funcions serien de vigilància de l'espai públic i manteniment de l'ordre i actuaran en cas que es mantingués el referèndum il·legal".

Vam enviar unitats de reforç de @guardiacivil < / a> i @policia a Catalunya per col·laborar amb els @mossos en el manteniment de l'ordre públic.

& mdash; Juan Ignacio Zoido (@zoidoJI) 22 setembre 2017

En la missiva enviada al conseller d'interior, Joaquim Forn, es justifica aquesta decisió en virtut de l'article 38.2 de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat.