Quantcast

'SSSS': l'alarmant codi que cap viatger voldrà veure a la targeta d'embarcament

Si té pensat agafar un avió i disposa de la targeta d'embarcament, resi perquè no aparegui un estrany codi imprès en ella, 'SSSS'. Es poden enfrontar a molts inconvenients.

Aquest codi és utilitzat pels serveis de seguretat aeroportuaris i indica que el portador d'aquest ha de ser sotmès a una inspecció addicional. Les sigles corresponen a Secundary Security Screening Selection (Selecció Secundària de Supervisió de Seguretat). Aquesta norma s'utilitza per controlar el passatge que viatja des de o cap als Estats Units; es genera de manera aleatòria i a la persona que li toqui serà sotmesa a un exhaustiu registre en els controls de seguretat, que es pot estendre durant hores, segons afirmen diversos afectats a les xarxes socials.

Aquesta 'inspecció addicional' inclou registres a l'equipatge, un escorcoll personal i comprovació d'identitat. La polèmica mesura es va implantar a Estats Units des dels funestos atemptats de l'11 de Setembre a Nova York.

Segons la TSA ( Administració de Seguretat de Transport nord-americana), els passatgers són triats a l'atzar, si bé és cert, que alguns assenyalats asseguren que se'ls ha sotmès a aquests controls en repetides ocasions. Tot i que el procés és aleatori, hi ha, segons el Dayli Mail, alguns factors que poden incidir perquè el seu bitllet sigui marcat amb tan terrorífica marca, com ara pagar el bitllet a efectiu o només treure el trajecte d'anada.

Un altre inconvenient és que, si el seu bitllet està assignat amb un 'SSSS', no podrà imprimir-les màquines de facturació de l'aeroport, i si el passatger es nega a sotmetre a aquesta inspecció addicional, no podrà pujar a l'avió.

Amb tot, hi ha una manera de sortir de la 'llista negra' i desfer-se del nefast codi. Per a això, cal presentar una sol·licitud formal davant el TRIP o “programa d'investigació de viatgers” (Traveler Redress Inquiry Program) del Departament de Seguretat Nacional dels EUA.