Quantcast

Vetusta Morla, Iogurts de Coco, Fredi Leis i Amatria protagonitzen els llançaments de la setmana

Repassar i indagar entre totes les estrenes musicals pot esdevenir una àrdua i inabastable tasca. Per això ens encarreguem nosaltres de destacar quatre dels millors llançaments setmanals.

Tres de les opcions són singles d'avançament. Si aquests ja són recomanables, com seran els treballs complets? Apunteu els seus noms i estigueu atents a l'actualitat.

El que avisa no és traïdor.

IOGURTS DE COCO – Puertofé (LP, autoeditat)

Hem parlat amb ells. Dilluns que ve podreu veure el resultat. Estan convençuts que Puertofé donarà una petita empenta a la seva curta però intensa carrera. Han passat més d'un any dissenyant i donant forma a un treball que, de la mà de Raúl de Lara -Izal, Nunatak, etc.- ha quedat rodó.

Rodó en l'artístic, fins i tot més enllà de la música. Puertofé està fet per ser escoltat, però també per ser vist. El disseny artístic de les portades (LP i singles) i el llibret dels signatura Laura R. Molnar i mereixen molt molt la pena. Escolteu Baixar la febre a manera d'introducció.

Amatria – Encaixa (single, Vanana Records)

Només hi ha una persona capaç d'agafar un ritme reggaetoner , una nota de veu de la seva mare, una frase optimista i una estrofa mig raperilla i fer un treball elegant. Ell és Joni Antequera; també li diuen Amatria.

"Bé, bé, bé; ¿com pot encaixar tan bé?" es pregunta ell en la lletra de la cançó. Subscrivim una a una les seves paraules. Llàstima que aquesta cançó hagi arribat a la fi de setembre. Hi hauria rebentat tots els festivals, carpes i garitos de platja. Bonrotllisme i alegria per afrontar amb energia el mes d'octubre. Per cert, Amatria traurà un treball complet molt aviat.

.

VETUSTA MORLA – T'ho dic a tu (single, Petit Salt Mortal / Sony Music)

Hi han trencat tots els esquemes. La primera escolta et deixa descol·locat. No semblen ells i això és una bona notícia. El proper disc de Vetusta Morla és, almenys, un dels més prometedors i esperats de l'any. Amb quina bogeria ens sorprendran el 10 de novembre?

De moment, T'ho dic a tu , ens presenta una nova cara del grup de Tres Cantos, molt més directa i brusca. Recull certs traços de Lleó Benavente, i això també és bo. Has escoltar-lo. Mínim dues vegades. La primera no compta, pel xoc i tal.