Quantcast

Pirineus: Les escoles agràries consoliden les inscripcions

L'Escola Agrària del Pirineu ha acollit aquest divendres l'acte inaugural del curs 2017-2018, on hi han assistit representants i alumnes de les 14 escoles agràries que hi ha al país. Enguany, cursaran formacions presencials un total de 832 alumnes, una xifra que va creixent any rere any. L'acte ha comptat amb la presència del director general de Qualitat, Alimentació i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, que ha celebrat el moment dolç que viu la formació en l'àmbit del sector primari.

L'Alt Pirineu compta amb dues escoles agràries, la de Bellestar i la de Talarn, al Pallars Jussà. En aquest sentit, els seus responsables han posat de manifest la importància que tenen aquests centres per al territori.

En el cas de l'Escola Agrària dels Pirineus, una de les novetats d'aquest curs és que acollirà el Centre d'Estatge per a les Races Bobines Autòctones de Catalunya, molt centrat en la vaca bruna. Les obres acabaran aviat i al novembre ja es podrà començar la feina de testatge de vedells i vedelles per millorar la raça.

Parlen al vídeo: CARMEL MÒDOL, DG. QUALITAT, ALIMENTACIÓ, IND. AGROAL – JOAN SALVADOR MINGUET, CAP SERVEI EA PIRINEUS