Quantcast

Els Pallars, 22 de setembre 2017: FINALITZA L'ACTUACIÓ FORESTAL DE 'PROJECTE BOSCOS'

Aquest divendres ha finalitzat la temporada 2017 del Projecte Boscos de Muntanya, una de les més important per la magnitud d’actuacions i mobilització de voluntariat que s’ha aconseguit.

Durant dotze setmanes consecutives, el projecte ha mobilitzat més de 200 persones distribuïdes en grups de fins a 20 persones per setmana. Es calcula que s’han realitzat 12.000 hores de voluntariat. Amb aquest termini s’ha recuperat 5 km de camí forestal, s’ha desbrossat 4 hectàrees d’antigues zones de pastura, a més de mantenir talussos i barrancs.

L’objectiu del projecte ha estat obrir antics espais oberts de pastura perquè els ramaders en tornin a fer ús.

La recuperació d’aquests espais estan inclosos com accions de manteniment de mosaic d’hàbitats per afavorir la biodiversitat dins del projecte Interreg POCTEFA 'GREEN', què posa en marxa la xarxa de parc pirinencs. Des del Parc Natural de l’Alt Pirineu, s’ha comptat amb l’entitat per impulsar les accions amb voluntariat.

Aquest tipus de voluntariat té molta demanda per la interacció amb l’entorn i aprenentatge que assoleixen els assistents durant la seva estada. La majoria dels voluntàris recomanen l’experiència, ja que els mostra una nova forma de gaudir de la muntanya.

Per celebrar el desè aniversari de l’entitat, Projectes Boscos de Muntanya ha organitzat excursions per mostrar tota la feina feta dels últims mesos.

Parlen al vídeo: ANDREU GONZÁLEZ, PROJECTE BOSCOS DE MUNTANYA – MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL ALT PIRINEU – MARINA GIL, CANTANT I VOLUNTÀRIA