Quantcast

La Cerdanya: Una exposició recull els 20 anys de recerca a Montmeló

El Museu Cerdà de Puigcerdà acull aquests dies l'exposició 'Montlleó: el Paleolític superior a Cerdanya', una mostra que recull els 20 anys de treballs i recerca arqueològica que s'ha fet en aquest jaciment de Prats i Sansor. L'exposició pretén donar a conèixer el jaciment i l'època a què correspon, així com explicar la tasca científica que s'hi ha portat a terme i que encara continua.

A través de 13 plafons i sis vitrines, els visitants podran conèixer com era el jaciment i veure un recull d'alguns dels 30.000 objectes que s'han pogut recuperar, com ara esquelets i dents d'animals, eines de caça, ornaments o eines domèstiques.

Montlleó va ser descobert l'any 1998 per Jordi Griman, aficionat a l'excursionisme i a la història i bon coneixedor de la comarca. La ubicació estratègica del turó el va fer pensar que en època prehistòrica podria haver estat un lloc privilegiat per a l'assentament de comunitats caçadores-recol·lectores i no es va equivocar. Les prospeccions sobre el terreny van confirmar l'existència del jaciment i el 2000 van començar els treballs. Des de llavors Montlleó ha estat objecte de campanyes d'excavacions sota la direcció de Xavier Mangado, Josep Maria Fullola i Oriol Mercadal.

L'exposició, impulsada pel Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona Universitat de Barcelona i el Museu Cerdà de Puigcerdà, es podrà visitar fins al 30 d'octubre a la primera planta del museu.