Quantcast

Andorra: Nous vehicles de recollida selectiva

Els comuns de les set parròquies han incorporat 22 vehicles de nova tecnologia per a la recollida selectiva de residus. Els comuns van redactar un plec de bases conjunt per a la recollida de residus i el manteniment dels contenidors i l'any 2016 van adjudicar el servei a l'empresa Pirinenca de Serveis per vuit anys, prorrogables dos anys més.

Anteriorment, aquest servei comunal l'oferia cada comú a la seva parròquia, però segons el cònsol de la Massana, David Baró, que ha parlat en representació de tots els comuns, al mancomunar i centralitzar el servei s'ha fet un “pas endavant” per aconseguir més eficiència i millorar la gestió.

Silvia Calvó va indicar que la recollida selectiva de residus actualment està a uns “bons nivells”, concretament al 40%, per sobre de la mitjana d'Europa que és del 30%.

El president de Pirinenca de Serveis, Daniel Armengol, ha aprofitat l'ocasió per reclamar a les autoritats una llei de concessions públiques per tal “d'establir més seguretat jurídica i abaratir els serveis”.

Cal afegir, que s'espera que l'octubre ja es puguin tenir els permisos de transport transfronterer, per tal de començar a aplicar la recollida de matèria orgànica, que posteriorment es trasllada a la Seu d'Urgell.

Parlen al vídeo: DAVID BARÓ, CÒNSOL MAJOR DE LA MASSANA – SILVIA CALVÓ, MINISTRA MEDI AMBIENT – DANIEL ARMENGOL, GERENT PIRINENCA DE SERVEIS