Quantcast

Passen a disposició judicial als 6 detinguts que quedaven per l'operació contra el 1-O

Barcelona ha despertat aquest divendres després d'una segona nit de protestes i cassolades als carrers, en què centenars de persones es concentraven acampats davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per reclamar la posada en llibertat dels detinguts a la macrooperació judicial duta a terme el dimecres contra el 1-O.

El titular del Jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez, va ser l'encarregat d'interrogar els 6 dels 14 detinguts que fins aquest matí romanien a les dependències de la Guàrdia Civil. Entre ells estan el secretari genera del Vicepresidència de la Generalitat, Josep Maria Jové, i el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó.

Mentrestant, segons publica El País, la Fiscalia investiga si el Govern ha finançat amb préstecs de articulars i firmes afins a la preparació de la consulta il·legal de l'1 d'octubre. Segons els indicis recollits pel Ministeri Públic, la Generalitat retornaria aquests diners en uns anys, quan no es trobin sota el punt de mira del ministre Montoro.

Fora de l'àmbit polític i judicial, el cantant Joan Manuel Serrat, ha assenyalat des de Santiago de Xile, on es troba de gira, que “ara mateix la convocatòria d'un referèndum no és transparent”. Ha afegit que malgrat ser un defensor de les consultes populars, en aquest cas -ha dit- no es donen les condicions per votar.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat tenir un pla de contingència per tirar endavant el referèndum i escrivia en twitter, els passos a seguir.