Quantcast

Troben en una platja de Barcelona una gegantina tortuga de 700 quilos

Una enorme tortuga de 700 quilograms va ser trobada dimarts varada en una platja de la localitat de Calella, a la província de Barcelona.

L'animal en qüestió és una tortuga llaüt de l'espècie tortuga llaüt. La seva descomunal grandària li atorga uns dos metres de longitud i un pes de gairebé 700 quilos.

La presència d'aquest rèptil en platges de la Mediterrània no és habitual, en 2000 anys només han estat albirats 10 exemplars. La tortuga llaüt és la tortuga marítima més gran del món i sol habitar en aigües tropicals i subtriopicales, tal com asseguren els científics. Per contra, és la segona vegada que un exemplar semblant és trobat a la costa catalana en menys d'un mes. Per la qual cosa, biòlegs marins sospiten que pugui haver-hi un niu de tortugues llaüt a prop de la localitat.

Pere Alzina, biòleg resident a Calella, ha destacat que trobar a la Mediterrània “una zona de nidificació de tortugues llaüt” pot deixar-vos una “gran sorpresa“i descobriment per a la comunitat científica.

L'animal, que va haver de ser aixecat del terra amb una grua, va ser traslladat a la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB ) per a la necròpsia i posterior investigació.