Quantcast

Andorra la Vella participa a Los Angeles a una cimera per atraure turisme xinès

Andorra la Vella està participant a la cimera anual de la Federació Internacional de Ciutats Turístiques, que té lloc a Los Angeles (els EUA) i se centra sobretot en atreure visitants de la Xina. La cimera permet al comú obrir canals de col·laboració amb països, institucions i operadors turístics mundials, especialment del gegant asiàtic.

La representació d'Andorra la Vella està formada per la cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. Durant la comera ha tingut lloc l'acte d'acceptació d'Andorra la Vella com a nou membre de la WTCF, després que se l'admetés la passada primavera.

A més a més, la cònsol ha mantingut trobades amb els diversos alcaldes participants, com de Beijing, Los Angeles, Ottawa, Qingdao, Panamà, Torí, Marràqueix, Lima o Sevilla, a través de les quals s'han presentat les potencialitats turístiques d'Andorra i s'han establert canals de cooperació en matèria turística entre institucions. La delegació també ha participaat a la fira de turisme que ha tingut lloc també a Los Ángeles, on s'ha contactat amb diversos operadors turístics, especialment del mercat xinès.

Durant la trobada també s'ha tractat l'efecte de la globalització en el desenvolupament de les ciutats turístiques del món. S'ha posat de manifest, entre altres, l'excés de turisme en les principals ciutats turístiques, així com l'amenaça que suposa el terrorisme global en la desestabilització del mercat turístic mundial. Finalment, ha estat adoptada la declaració WTCF Los Angeles Declaration, que recull els principals aspectes tractats durant la cimera.

La World Tourism Cities Federation (WTCF) és una organització no governamental creada l'any 2012 a Beijing, i el seu eslògan és “millorar la vida a les ciutats a través del turisme”. Compta amb 128 ciutats membres de 62 països i la participació de més de 65 membres institucionals (línies aèries, agències de viatge, agències turístiques…).