Quantcast

La Fundació ONCA ofereix l'últim taller creatiu centrat en l'expressió a través del cos

La Fundació ONCA oferirà els dies 7 i 8 d’octubre el quart i últim taller creatiu per a membres de la Jonca i també per a alumnes i professors de música interessats a aprofundir els seus coneixements en matèries i tècniques musicals. Titulat 'L’art del moviment, la consciència i l’expressió', serà a càrrec de Vika Kleiman, professora titular del grau i del màster de l’àrea corporal de l’ESMUC des del 2003. L’activitat tindrà lloc a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Tal com posen en relleu des de la fundació, Kleiman durà a terme aquesta nova activitat després de l’èxit aconseguit en les dues edicions anteriors amb el taller postural. Pel que fa a l’edició d’enguany, l'experta proposa reprendre els interrogants plantejats al voltant de les qualitats necessàries per poder mantenir-se alerta i disponible per a l’aprenentatge i la interpretació. Segons Kleiman, “en aquesta edició, els tallers estaran dirigits a desenvolupar la sensibilitat i l’expressió a través del cos, la presència i el moviment. El cos és el primer instrument d’expressió i comunicació. Tot el que fa referència al cos de cada persona, és de gran rellevància per a la qualitat de l’aprenentatge i de la interpretació. La música i el moviment són l’expressió de la necessitat de tenir contacte amb els altres, de comunicar-se i de transformar el món al mateix temps que ens transformem nosaltres mateixos”.

Per a l’edició d’aquest any, es presenten tres tallers diferents. Per primera vegada, Kleiman oferirà una proposta als més petits, de 3 a 6 anys, anomenat 'Granotes, gats i papallones', on els infants estaran acompanyats d’un adult. Aquesta proposta s’emmarca en l’objectiu de promoure el contacte entre els adults i els infants, a través del joc, per desenvolupar la creativitat, el ritme, la coordinació i la comunicació a través de l’expressió corporal. El taller es durà a terme el dissabte 7 d’octubre, de les 10.30 a les 11.30 hores.

El segon taller, anomenat 'Taller d’expressió', estarà obert als infants de 7 a 11 anys i es durà a terme el dissabte 7 d’octubre de 12 a 13.30 hores. Es treballaran les bases per al domini i la consciència del propi cos: ritme, coordinació, atenció i desenvolupament de l’expressió a través del moviment.

En darrer lloc, Kleiman oferirà un taller dirigit als adults. Aquesta proposta es divideix en dos mòduls que tindran lloc el dissabte 7 d’octubre de 16 a 19 hores i el diumenge 8 d’octubre de 10 a 13 hores. Segons Kleiman, “el mòdul 1 servirà per aprendre els fonaments bàsics per a una bona postura en la vida quotidiana i en la interpretació, mentre que en el mòdul 2 s’explorarà la consciència d’un mateix i de l’entorn, desenvolupant la capacitat d’expressió i comunicació no verbal”. L'experta aconsella assistir als dos mòduls previstos tot i que es pot participar en un de sol.

Les inscripcions s’han de formalitzar a [email protected] i les places són limitades. Hi col·laboren la Fundació Anna Riera i el Comú d’Escaldes-Engordany.