Quantcast

Mèxic treballa a contrarellotge per recuperar els supervivents després del terratrèmol que s'ha cobrat ja 230 vides

Milers de voluntaris col·laboren en les tasques de desenrunament, malgrat les inclemències meteorològiques que compliquen els treballs de rescat, després del sisme de 7,1 graus Richter que aquest dimarts colpejava a Mèxic, i especialment a la capital i l'estat de Morelos.

El president del país, Enrique Peña Nieto, ha assegurat que la prioritat segueix sent recuperar a supervivents i tractar els ferits. Pel que fa al balanç oficial, s'ha actualitzat la xifra de morts a 230 morts, entre ells un espanyol, i només a la capital del país s'haurien atès a 2.000 ferits; entre els desapareguts es compten 20 espanyols.

A la colònia Roma han trobat a més de 20 persones amb vida, i es creu que pot haver 5 nens amb vida a l'escola Enric Rebsaden, al sud de Ciutat de Mèxic i que es s'ha convertit en un punt prioritari de treball. En el seu esfondrament, 22 nens i 5 adults van perdre la vida.

Segons declaracions de José Luis Vergara, oficial major de la Secretaria, a Mil·lenni TV, "Sabem d'una nena que ens consta que està viva, i ella ens fa veure que té (prop) a altres nens amb vida. Però a nosaltres no ens consta la quantitat. Volem gestionar la informació amb molta cautela ".

el tràgic terratrèmol d'aquest dimarts s'ha saldat amb l'esfondrament de 40 immobles , encara que no es descarten nous col·lapses, hi ha riscos d'explosions, i milers de llars continuen sense subministrament elèctric ni aigua. Així, moltes persones estan refugiades en els albergs habilitats, així com en cases de familiars i amics.

En aquest marc, la solidaritat arriba des dels particulars, com des de les empreses. El servei públic és gratuït i les classes estan suspeses en l'estat de Mèxic i les zones més afectades.