Quantcast

Maria 'deixa un mort a Puerto Rico i amenaça República Dominicana

Ricardo Rosselló, governador de Puerto rico, ha informat de la mort d'una persona per causa de 'Maria, huracà que està assotant el Carib. S'eleva, així, la xifra de morts a nou. Roselló va informar que la víctima va morir per l'impacte d'un tauler, tal com es recull en declaracions a la CNN.

Aquesta mort se suma a una altra esdevinguda a Guadalupe ia altres 7 Dominicana. L'huracà ha deixat sense electricitat als 3,5 milions d'habitants de Puerto Rico. Roselló va avançar que el restabliment de la llum elèctrica serà " qüestió de mesos, ni dies ni setmanes ". Per la seva banda, Carmen Yulin, alcaldessa de Sant Joan va matisar i va dir que trigarà de 4 a 6 mesos. " La vida no va a ser com la coneixíem abans ", va assenyalar Yulin.

El panorama al país és devastador. Mitjans internacionals van informar que algunes gasolineres de Sant Joan estan destruïdes. El centre de Comtat, un barri de la capital amb gran concentració hotelera, està completament inundat. Illa Verda, municipi de Carolina, zona turística de Sant Joan, està intransitable. A Carolina, 60 persones van ser rescatades de les inundacions. Félix Delgado, alcalde de Castanyer va explicar que tots els seus habitants, uns 25.000, " han perdut alg o".

A la capital, 8 adults i dos menors van ser arrestats per saquejar un supermercat. El vent va arrasar part del sostre del Coliseu Roberto Clemente, recinte que acull els principals esdeveniments celebrats a la ciutat.
L'huracà va arribar a la costa sud-est de Puerto Rico aquest matí. Amb vents 250 quilòmetres per hora i categoria quatre, María va travessar l'illa en direcció nord-oest. Roselló va decretar el toc de queda, que estarà vigent fins a les 06.00 hores de divendres i entre les 18.00 de divendres i 06.00 de dissabte.

L'huracà, ja de categoria 2, amenaça d'arribar a República Dominicana. Segons han informat mitjans locals, a la zona oest del país, el vent ha causat l'enderroc d'arbres i pals de línia elèctrica.
El COE (Centre d'Operacions d'Emergència) durant una roda de premsa a informat que també s'han produït accidents de trànsit en algunes vies de l'est del país, i han demanat als ciutadans que esperin fins demà per transitar per la zona.

Bávaro i Punta Cana estan patint, en les últimes hores, una intensificació en la força del vent. Els carrers estan pràcticament buides. A les 10:00 hora local, el centre de l'huracà es trobava a 70 quilòmetres de Punta Cana, amb vents que arribaven als 175 km / h. José Manuel Méndez, director del COE, anuncia que s'esperen precipitacions entre els 300 i 350 mil·límetres, que poden augmentar a entre 450 i 500 mil·límetres en zones muntanyoses.

També va assenyalar que les pluges abastaran tot el territori dominicà. Les autoritats estimen que els xàfecs s'estenguin fins dissabte.