Quantcast

Pirineus: Centenars de pirinencs es manifesten a favor de l'1-O

L'Alt Pirineu ha sortit al carrer aquest dimecres al vespre en protesta per les actuacions realitzades per la Guàrdia Civil a Barcelona.

Les places de diverses poblacions altpirinenques s'han omplert aquest dimecres al vespre per defensar les institucions catalanes davant les actuacions realitzades per la Guàrdia Civil contra la logística del referèndum de l'1 d'octubre. A la Seu d'Urgell 1.500 persones s'han aplegat a la plaça dels Oms, en la que ha estat la manifestació més multitudinària que ha viscut mai la capital de l'Alt Urgell. Posteriorment, unes 300 persones han anat fins a la caserna de la Guàrdia Civil a dipositar clavells, amb crits d'indpependència, votarem i fora les forces d'ocupació. La coordinadora de l'ANC a l'Alt Urgell, Maria Mas, s'ha mostrat molt satisfeta de la reacció de la ciutadania.

Als Pallars, mentrestant, milers de persones s'han manifestat a les poblacions de Tremp, Sort, la Pobla de Segur o Esterri d'Àneu. Ho han fet tant per donar suport als alcaldes que aquests dies estan sent citats a la Fiscalia, com en contra de les actuacions de la Guàrdia Civil.

A Cerdanya, centenars de persones s'han concentrat a la plaça de l'ajuntament de Puigcerdà, en suport a l'alcalde, Albert Piñeira, que aquest dimecres al migdia ha estat citat a declarar davant la Fiscalia, a Girona. Aquest dimecres al vespre també hi ha hagut una concentració a Bellver. En relació a les citacions a la Fiscalia, en les darreres hores s'ha sabut que l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ja ha estat cridat a declarar dimecres que ve.

Parlen al vídeo: COORDINADORA ANC ALT URGELL – QUIM DELGADO, COORDINADOR ÒMNIUM PALLARS