Quantcast

Els Pallars, 21 de setembre 2017: TOT A PUNT PER AL 4t FESTIVAL D'ASTRONOMIA DEL MONTSEC

El Parc d’Astronomia del Montsec ja ho té tot a punt per celebrar la 4a edició del Festival d’Astronomia. Aquest dimecres s’ha realitat una petita presentació a la Diputació de Lleida.

Segons ha informat el director científic del parc, Salvador Ribas, en aquest mitjà, en tan sols tres anys el festival ja s’ha consolidat.
En l’edició d’enguany, gràcies al calendari, s’ha allargat un dia més oferint quatre dies replets d’activitats centrades amb l’astronomia.

Com a novetat, s’incorpora Tremp com a seu del festival on es farà l’acte inaugural, en les edicions passades, sempre s’havia realitzat a la Noguera.
Una altra novetat és la incorporació de l’activitat de maridatge de cerveses amb productors artesans de la zona del Montsec, que substitueix el taller de maridatge de vins.

Des del festival s’ha incrementat el nombre d’activitats per nens i nenes, oferint un ventall més ampli utilitzant l’astronomia com a nexe comú.

Una de les activitats destacades del festival és la visita nocturna 'El cel de tardor' on es mostraran les petites idiosincràcies que caracteritza el cel nocturn durant l’estació de tardor.