Quantcast

Ubach defensa la candidatura d'Andorra per acollir la Cimera 2020 davant els ministres iberoamericans

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha defensat la candidatura d'Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020 i ha afirmat que significa un repte major i una oportunitat per al Principat. Ho ha fet davant els ministres d'Afers Exteriors de la comunitat iberoamericana aplegats en un esmorzar de treball que ha tingut lloc aquest dimecres a la seu de les Nacions Unides, sota el títol 'Una Iberoamèrica pròspera, inclusiva i sostenible'. La ministra ha volgut felicitar a Guatemala per la seva tasca en qualitat de president en l'actual secretaria protempore, així com el treball que està duent a terme la secretaria general Iberoamericana.

Maria Ubach ha demanat als assistents la presa en consideració d’aquesta candidatura de cara a la pròxima trobada de ministres d’Exteriors dels països membres de la comunitat iberoamericana que tindrà lloc a Antigua, Guatemala, la tardor del 2018.

D'altra banda, Maria Ubach ha volgut mostrar la solidaritat d'Andorra tant amb Mèxic com amb els territoris afectats pel pas de l'huracà Irma i ha anunciat que el Govern té previstes contribucions voluntàries per pal·liar els efectes d'aquests desastres naturals.

Suport de Costa Rica

L’agenda de treball del cap de Govern, Toni Martí, s’ha iniciat aquest dimecres amb la reunió mantinguda amb el president de Costa Rica, Luís Guillermo Solís, el qual ha mostrat el seu suport a la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Ambdós mandataris han coincidit amb l’oportunitat de visibilitat que representa organitzar aquest esdeveniment internacional.

Durant la trobada, Martí i Solís també han comentat aspectes d’interès mutu i han constatat la coincidència en prioritzar l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic i per a la protecció de la biodiversitat com a pilar de l’acció́ exterior d’ambdós països.