Quantcast

Gabriel Rufián a Mariano Rajoy: "Tregui les seves brutes mans de Catalunya"

El desafiament independentista ha centrat bona part de la sessió de control al Govern que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats. Allà, el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, li ha dedicat unes dures paraules a Mariano Rajoy, minuts després de conèixer-se que la Guàrdia Civil havia detingut Josep Maria Jové, secretari general d'Economia i número dos del vicepresident Oriol Junqueras, dins el operatiu contra la celebració del referèndum.

Els diputats d'ERC han abandonat el ple del Congrés en senyal de protesta per l'actitud del Govern. Rufián ha demanat al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, que tregui "les seves brutes mans" de les institucions catalanes.

Li exigeixo a rufià que tregui les seves brutes mans de les institucions espanyoles. La seva fastigosa presència embruta el nostre Congrés. NO TORNIS! & # 128.022; pic.twitter.com/cDqpZuaPGN

& mdash; Liberal emmurriada (@MuyLiberal) 20 setembre 2017

Després d'aquest topada, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha dit que davant l'abast del desafiament sobiranista català, "saltant-se la llei" i actuant contra la Constitució i l'Estatut de Catalunya "lògicament l'Estat ha de reaccionar".